KidsTennis

KidsTennis is het opleidingsconcept voor kinderen van 3 tot 12 jaar. De opleiding is opgedeeld in vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal. Aan de hand van testjes en diploma's kunnen ook de ouders de tennisevolutie van hun kind volgen. Een KidsTennisser beleeft niet alleen veel plezier, hij of zij leert ook op een kwaliteitsvolle manier tennissen.

4 kleuren

Het KidsTennisconcept bestaat uit 4 kleuren waarbij elke kleur voor een bepaald vaardigheidsniveau staat: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Per kleur stijgt de moeilijkheidsgraad, worden de terreintjes groter en de tennisballen zwaarder. Elke beginnende tennisser start in Blauw.

Tijdens een lessenreeks neemt de leraar enkele testjes af. Slaagt de speler hierin dan mag hij of zij overstappen naar de volgende kleur.

Het KidsTennisverhaal eindigt wanneer de speler groen succesvol kan afleggen.Wit: klein begonnen, groot gewonnen

Voorafgaand is er ook een niveau Wit. Wit biedt clubs de mogelijkheid om kinderen die alsmaar jonger aan de deur van de tennisclub staan, gepast op te vangen. Want in de Witte lesjes wordt de algemene motorische vorming gestimuleerd zodat het kind spelenderwijs 'bewust' wordt van begrippen zoals lichaam, tijd en ruimte. Een goede motorische vorming is immers de basis voor een goede coƶrdinatie en het startpunt voor het aanleren van de verschillende technieken. Een kind dat 'Wit' gevolgd heeft, zal sneller en efficiƫnter leren tennissen.

Trainingsdagen en uren

Woensdag: 13u30 - 18u30 alle kleuren

Vrijdag: 16u30 - 17u oranje en groen

Zaterdag: 9u30 - 12u alle kleuren

Wit: zaterdag van 9u30 tot 10u30

Erkende KidsTennisschool

Onze club werd meermaals uitgeroepen tot erkende KidsTennisschool door Tennis Vlaanderen. Dit kwaliteitslabel ontvangt een club wanneer men voldoet aan bepaalde criteria betreffende de jeugdopleiding.

De KidsTennisschool staat onder leiding van Ylenia Farinelli. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Ylenia Farinelli (0496 39 96 05 - mail).